Alles over horloges kun je vinden op horlogetijd.nl

Glucydur en hoogwaardige horloges

Glucydur is een veelgebruikte hoogwaardige en elastische metaal legering in de horloge-industrie. 

Deze legering wordt met name gebruikt voor de vervaardiging van balansveren en balanswielen in mechanische uurwerken. 

Het metaal staat bekend om zijn uitstekende eigenschappen op het gebied van stabiliteit, duurzaamheid en weerstand tegen corrosie, waardoor het een populaire keuze is voor hoogwaardige horloges.


De naam "Glucydur" is eigenlijk een geregistreerd handelsmerk van de Zwitserse fabrikant van horlogecomponenten, Ebauches SA. 

Het is belangrijk op te merken dat Glucydur niet verwijst naar een specifieke chemische samenstelling, maar eerder naar een specifieke legering die is ontwikkeld en geproduceerd door Ebauches SA.


De samenstelling van Glucydur kan variëren, maar het bevat over het algemeen een combinatie van beryllium, koper en ijzer. 

Deze combinatie resulteert in een legering met uitstekende mechanische eigenschappen, waaronder een hoge weerstand tegen vervorming, een lage thermische uitzettingscoëfficiënt en een goede dimensionale stabiliteit. 

Deze eigenschappen maken Glucydur bijzonder geschikt voor gebruik in de delicate en nauwkeurige componenten van een mechanisch horloge.


Een van de belangrijkste toepassingen van Glucydur in horloges is voor de vervaardiging van balanswielen en balansveren. 

Het balanswiel, dat samen met de balansveer verantwoordelijk is voor het reguleren van de tijdmeting in een mechanisch horloge, moet licht, sterk en stabiel zijn. 

Glucydur voldoet aan al deze eisen en biedt een uitstekende combinatie van stijfheid en elasticiteit, waardoor het ideaal is voor het creëren van nauwkeurige en betrouwbare tijdwaarnemingsmechanismen.


Bovendien biedt Glucydur een uitstekende weerstand tegen corrosie, wat essentieel is voor de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de horlogecomponenten. 

Door de toepassing van Glucydur in balanswielen en balansveren kunnen horlogemakers een hoogwaardige en nauwkeurige tijdwaarneming garanderen, waardoor het een favoriete keuze is geworden in de horloge-industrie.


Het gebruik van Glucydur in horloges is het gevolg van de voortdurende zoektocht naar precisie, betrouwbaarheid en vakmanschap in de horloge-industrie. 

De eigenschappen van deze legering dragen bij aan de algehele prestaties en duurzaamheid van mechanische uurwerken, waardoor het een onmisbaar onderdeel is geworden van de moderne haute horlogerie.

Reactie plaatsen