Militaire horloges

De crème de la crème van horloges - Onze topkeuzes

Militaire horloges, ook wel bekend als 'tactische horloges', zijn stevig en functioneel. Ze worden vooral veel gebruikt door militaire professionals vanwege hun duurzaamheid en handige functies, zoals nachtzicht en ingebouwde kompassen. Ben je op zoek naar een betrouwbaar horloge voor buitenactiviteiten of werk, dan kan een militair horloge een handige toevoeging zijn aan je uitrusting.


Militaire horloges doen meer dan alleen de tijd aangeven. Met opties variërend van klassieke analoge- tot high-tech digitale modellen, bieden ze een verscheidenheid aan handige functies die zijn afgestemd op de behoeften van het moderne leger.


Elk horloge is ontwikkeld met oog voor detail, waardoor je een betrouwbaar en veelzijdig gereedschap hebt aan je pols. Ontdek de verschillende merken en unieke kenmerken om het perfecte militaire horloge te vinden dat bij je past.

Militaire horloges worden al lang niet meer alleen gebruikt door defensiemedewerkers. Ook de 'gewone' horlogeliefhebber heeft deze klokjes in zijn of haar hart gesloten. Met de specifieke kenmerken en functies is het militaire horloge ook erg geschikt voor outdoor activiteiten zoals survival of in de escape-room.


De stoere militaire horloges zijn verkrijgbaar zowel analoog als digitaal waardoor ze door elke horloge enthousiast gekocht worden. De 'old skool' horloge liefhebber zal eerder voor een analoge versie kiezen terwijl de moderne techniek meer gewaardeerd wordt door de nieuwe generatie.  

G-Shock

_______________________

MUDMAN
HEREN HORLOGE
GW-9500-1A4ER

G-Shock

_____________________

CLASSIC
HORLOGE
GMA-S2100-7AER

G-Shock

_____________________

HEREN
HORLOGE
GMA-S110GS-8AER

G-Shock


______________________

GA-2100
HEREN HORLOGE
GA-2110-SU-3AER

G-Shock

null

_____________________

MUDMASTER
HEREN HORLOGE
GG-B100Y-1AER

G-Shock

_____________________

MUDMASTER
HEREN HORLOGEGWG-2000-1A5ER

G-Shock

_______________________

CLASSIC HEREN
HORLOGE
AWGM100A-1AER

G-Shock


______________________

WOMAN
CLASSIC HORLOGE
GM-S2100PG-1A4ER

G-Shock

_____________________

CLASSIC
WOMAN HORLOGEGMA-S2100SK-2AER

G-Shock

_____________________

ORIGINAL BLUETOOTH
HEREN HORLOGEGBD-800-1BER

G-Shock


______________________

MUDMASTER
HEREN HORLOGE
GW-9400-1ER

G-Shock

_______________________

GRAVITYMASTER
HEREN HORLOGEGW-3000M-4AER

G-Shock

null

_____________________

GA-2100
HEREN HORLOGE
1A1ER

G-Shock

_____________________

BLAUW HEREN
HORLOGE
GM-2100N-2AER

Diesel

_______________________

MEGA CHIEF
HORLOGE
DZ4360

G-Shock


______________________

G-STEEL
HEREN HORLOGE
GST-W110-1AER

Militair horloge: Een Robuust en Tactisch Accessoire voor Elk Avontuur


Militaire horloges zijn niet alleen een statement van robuustheid en functionaliteit, maar ook een essentieel instrument voor de militaire professionals.


Deze horloges, vaak aangeduid als 'tactische horloges', zijn ontworpen om de uitdagende omstandigheden te weerstaan waarmee militairen in het veld geconfronteerd kunnen worden.


Ze zijn uitgerust met functies die van cruciaal belang zijn voor het uitvoeren van hun functie, zoals nachtzichtbaarheid, een afstandmeter en soms zelfs een ingebouwd kompas.


Het kiezen van het juiste militaire horloge is gebaseerd op zowel persoonlijke voorkeur als specifieke eisen van de taak. 


Als jij geïnteresseerd bent in de rijke historie van militaire uurwerken kan een militair horloge een waardevolle aanvulling zijn op je horloge collectie.


Het militaire horloge is geschikt voor alle outdoor activiteiten of werkscenario's die een hoog niveau van precisie en betrouwbaarheid vereisen.


De voordelen van een militair horloge gaan veel verder dan de fundamentele functie van het aangeven van de tijd.


Met alle verkrijgbare verschillende opties bieden deze uurwerken een variëteit aan functies die zijn afgestemd op de behoeften van het moderne leger.


Elk uurwerk is ontwikkeld met oog voor detail, waardoor je een betrouwbaar en veelzijdig stukje gereedschap hebt aan je pols.


Ontdek de verschillende merken en hun unieke kenmerken die elk horloge bijzonder maken in zijn soort.

Kenmerken van een militair horloge


Wanneer je zoekt naar een militair horloge, zijn er een aantal specifieke kenmerken waar je op moet letten.


Deze horloges zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van militair personeel. Dit betekent dat tactische horloges sterk, betrouwbaar en functioneel moeten zijn.


 • Kleur en Ontwerp: Het militaire horloge heeft meestal een ingetogen kleur die goed aansluit bij de uniformen van het leger. Vaak zie je kleuren als khaki of zwart, die specifiek gekozen zijn om niet op te vallen in een militaire omgeving. 


 • Duurzaamheid: Militaire of tactische horloges zijn ontworpen om te overleven onder zware omstandigheden. Zo voldoet de Tactix Delta aan de Amerikaanse militaire 810 norm, wat betekent dat het bestand is tegen extreme temperaturen en de heftigste schokken. Ook kan dit uurwerkje de druk aan die ontstaat in water met een diepte van maar liefst 100 meter.


 • Functionaliteiten: Naast de standaard tijdweergave biedt een militair horloge vaak ook extra functies zoals een kompas, en hoogtemeter en GPS. Deze functies kunnen cruciaal zijn tijdens militaire missies.


 • Materiaal: Het materiaal van de horlogeband is vaak van robuust rubber of leer, beide materialen bieden comfort en duurzaamheid. Veel liefhebbers kiezen voor tactische horloges vanwege de hoge kwaliteit en het robuuste uiterlijk er van.Let erop dat een militair horloge meer is dan alleen een accessoire; het is een hulpmiddel dat je vertrouwen biedt in veeleisende situaties!

Populariteit


De trend van het dragen van een militair horloge is de afgelopen jaren duidelijk gestegen. Jij bent wellicht aangetrokken door het stoere uiterlijk en de robuuste karakter die deze horloges uitstralen.


Veel liefhebbers waarderen de combinatie van functionaliteit en duurzaamheid.


Een militair horloge is niet alleen een stijlvol accessoire, maar biedt ook praktische functies die handig zijn in jouw dagelijks leven of tijdens avontuurlijke activiteiten.


 • Functionaliteit: Deze horloges zijn uitgerust met features als een kompas, een chronograaf, en ze zijn vaak bestand tegen situaties onder water en hoge druk.
 • Duurzaamheid: Gemaakt om extreme omstandigheden te weerstaan, wat zorgt voor extra betrouwbaarheid en een lange levensduur.
 • Ontwerp: De robuuste en vaak grotere kasten stralen kracht uit.


Jouw voorkeur kan uitgaan naar een model met een rijke militaire geschiedenis, of misschien waardeer jij de moderne ontwerpen die moderne technologische innovaties en tijdloze elementen combineren.


De populariteit van militaire horloges is ook te zien in de speciale limited editions waarvan slechts een beperkt aantal is geproduceerd voor een specifieke militaire eenheid.

Een heel bekend voorbeeld hiervan onder kenners is de Omega Seamaster Edition SAS. Dit soort unieke stukken vangen de aandacht en zijn zeer gewild onder horloge verzamelaars en liefhebbers.


De beschikbaarheid van militaire horloges varieert van betaalbare modellen tot luxueuze, beperkt beschikbare edities. Ongeacht jouw budget, er is waarschijnlijk een militair horloge dat bij jouw stijl en behoeften past.

Praktische tips voor het kiezen van het beste militaire horloge


Bij het uitkiezen van een militair horloge is het belangrijk dat je op een aantal essentiële kenmerken let. De keuze word meestal bepaald door functionele aspecten, uiterlijke kenmerken en jouw persoonlijke voorkeur.


 • Duurzaamheid: Kies een horloge dat bestand is tegen extreme omstandigheden. Zoek naar termen als g-shock en waterbestendig voor horloges die veel kunnen verdragen.
 • Functionaliteit: Ga na welke functies je daadwerkelijk nodig hebt. Denk hierbij aan navigatie mogelijkheden of een kompas.
 • Afleesbaarheid is cruciaal, vooral in situaties waar snel reageren belangrijk is. Een duidelijk display kan dan het verschil maken.
 • Afmetingen: Zorg ervoor dat het horloge goed om je pols past. Een horloge van minimaal 40 mm wordt vaak aanbevolen voor een goede balans tussen zichtbaarheid en draagcomfort.
 • Het budget speelt uiteraard ook een rol. Hoewel je misschien een limiet hebt, is het soms de moeite waard iets meer uit te geven voor een horloge waar je echt super blij van wordt.


Tot slot, bedenk of je voorkeur uitgaat naar een klassiek horloge of dat je liever kiest voor een moderner model dat aansluit bij de hedendaagse technologie en moderne stijl.

Voordelen van militaire horloges


Als het gaat om de eigenschappen van militaire horloges, hecht je waarschijnlijk veel waarde aan betrouwbaarheid.


Duurzaamheid is bijvoorbeeld een sleutelfactor; deze horloges zijn bestand tegen extreme omstandigheden en zullen je dus niet snel in de steek laten.


Door de keuze voor robuuste materialen en uitstraling kun je rekenen op een lange levensduur, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.


De multifunctionaliteit is een ander voordeel van militaire horloges. Ze bevatten vaak functies zoals een kompas, een barometer of een hoogtemeter. Functies die essentieel zijn tijdens missies of expedities. Dit maakt ze meer dan alleen een instrument om de tijd te meten.


Waterbestendigheid is een kenmerk wat veel vertrouwen biedt. Of je nu te maken hebt met blootstelling aan regen of onderdompeling in water, militaire horloges houden stand.


De belangrijkste voordelen van het militaire horloge zet ik hier voor jou op een rij:

 • Betrouwbaarheid
  Altijd de exact precieze tijd, ook onder de zwaarste druk.

 • Zichtbaarheid
  Goede afleesbaarheid met lichtgevende wijzers of cijfers.

 • Stijkl
  Een ontwerp wat geen onnodige aandacht trekt.

 • Functionaliteit op maat
  Specifieke functies die jou ondersteunen bij al jouw avontuurlijke activiteiten.

Bovendien zijn vele modellen uitgerust met navigatietechnologie, zoals GPS, wat enorm praktisch kan zijn bij oriëntatie in onbekend terrein.


Het esthetische aspect van het tactische horloge mag ook niet vergeten worden. Het design wordt vaak gekenmerkt door een stoere uitstraling, wat aansluit bij een actieve levensstijl. Met deze horloges laat je zien dat je kiest voor een mix van functionaliteit en stijl.

Nadelen van militaire horloges


Wanneer je overweegt een militair horloge aan te schaffen, is het belangrijk om ook de beperkingen in acht te nemen. Deze horloges zijn ontworpen voor robuustheid en functionaliteit, maar dit kan soms ten koste gaan van andere aspecten.


 1. Grootte en Gewicht:
  Vaak zijn militaire horloges groter en zwaarder, wat niet altijd comfortabel is voor dagelijks gebruik. Je zou kunnen merken dat ze in de weg zitten bij dagelijkse taken zoals werken achter de computer.

 2. Complexiteit:
  Met de toevoeging van specifieke functies, kan de bediening ingewikkeld lijken. Je hebt mogelijk tijd nodig om te wennen aan de extra knoppen en features.

 3. Uiterlijk:
  Ze hebben een kenmerkende uitstraling die niet bij elke gelegenheid past. Als je op zoek bent naar een horloge voor formeel gebruik, kan een militair horloge juist te casual overkomen.

 4. Prijs:
  Hoogwaardige militaire horloges kunnen prijzig zijn vanwege hun geavanceerde functies en duurzaamheid. Dit kan een belangrijke overweging zijn als je werkt met een beperkter budget.


Het is jouw persoonlijke afweging of deze nadelen opwegen tegen de voordelen van een militair horloge, zoals duurzaamheid en functionaliteit. Kies wat het beste past bij jouw levensstijl en behoeften.

G-Shock horloges


G-Shock horloges staan bekend om hun robuustheid en duurzaamheid, ideaal voor zowel militaire doeleinden als outdoor activiteiten. Wanneer je op zoek bent naar een horloge dat tegen een stootje kan, is G-Shock een uitstekende keuze.


Belangrijkste eigenschappen:

Schokbestendig: Jouw militaire horloge met G-Shock kan zonder problemen de impact van de zwaarste omstandigheden weerstaan.

Waterbestendig: Vele g-shock modellen zijn eveneens bestand tegen  de hoge druk onder water, bijvoorbeeld bij diepzeeduiken.

Lange levensduur batterij: Ideaal voor langdurige missies waarbij de mogelijkheid tot opladen beperkt zijn.

Casio biedt een groot aantal odellen om te overwegen:

 • GWG-B1000: De nieuwste uitgave van oktober 2023, perfect voor wie op zoek is naar innovatie (zie G-Shock voor militairen).
 • MRG-BF1000: Gelanceerd in april 2023, combineert luxe met functionaliteit.
 • G-SHOCK Mudmaster: Uitgerust met een kompas, ideaal voor navigatie in het veld.


Casio G-Shock biedt een breed scala aan kleuren en stijlen, van camouflagepatronen tot een classic black look, waarmee ze aan al je persoonlijke voorkeuren en eisen voldoen.


Dankzij de voortdurende innovatie en technologische vooruitgang heeft G-Shock een sterke reputatie opgebouwd in het vervaardigen van hoogwaardige militaire horloges voor de liefhebbers.
Met een G-Shock aan je pols ben je klaar voor elke uitdaging.

Specifieke functies


Als je op zoek bent naar een militair horloge, wil je vast zeker zijn van de specifieke functies die het biedt. Deze robuuste uurwerken zijn meer dan alleen een tijdsweergave; ze zijn ontworpen om betrouwbaar en functioneel te zijn onder extreme omstandigheden.


Belangrijke eigenschappen van een militair horloge kunnen onder andere zijn:

 • Duurzaamheid: Meestal vervaardigd van roestvrij staal of een titanium legering voor ultieme weerstand tegen slijtage.
 • Waterbestendigheid: Deze horloges kunnen vaak tegen water en sommige zijn tot een bepaalde diepte waterdicht.


Daarnaast bevatten militaire horloges vaak speciale sensorische functies zoals:

 • Kompas: Voor navigatie in het veld.
 • Hoogtemeter: Handig om jouw exacte hoogte boven zeeniveau te weten.
 • Barometer: Een instrument dat atmosferische druk meet en kan helpen bij het voorspellen van het weer.
 • Hartslagmeter
 • Stappenteller
 • Smartphonekoppeling

Tactische functies kunnen omvatten:

 • Nachtzicht: Verlichting die jouin staat stelt om in het donker de tijd af te lezen.
 • Zonsopgang en -ondergang indicatoren: Vooral nuttig als je jouw activiteiten rond deze tijden moet plannen.


Sommige militaire horloges zijn uitgerust met technologieën zoals GPS en stormalarm, die extra nuttig kunnen zijn tijdens missies of buitensportactiviteiten.


Het is belangrijk om een horloge te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften, of je nu daadwerkelijk in het leger dient of een avonturier in de buitenlucht bent.

Prijsklasse


Bij de aanschaf van een militair horloge variëren de prijzen aanzienlijk op basis van kwaliteit en functionaliteit. In dit hoofdstuk ontdek je wat je kunt verwachten qua prijsklasse en hoe verschillende factoren zoals materialen en constructie de prijs beïnvloeden.


Opties voor aankoop van een leger horloge

Jouw budget speelt een grote rol bij het kiezen van een geschikt militair horloge. Je kunt kiezen voor verschillende instapmodellen, die vaak geprijsd zijn vanaf ongeveer €50 tot €200.


Deze horloges bieden de basisfuncties die jij nodig hebt, zoals een stopwatch, backlight wijzerverlichting en waterbestendigheid.


Als jij op zoek bent naar meer hoogwaardige opties met meer geavanceerde functies zoals een kompas of GPS, dan kunnen de prijzen oplopen tot wel €500 of meer.


Materialen en constructie

De materialen waaruit het militaire horloge is vervaardigd hebben een directe invloed op de prijs van jouw polshorloge.


Basismodellen zijn vaak vervaardigd uit stevig kunststof en simpel glas, terwijl duurdere modellen gebruik maken van krasbestendig saffierglas en duurzame metalen zoals titanium.


Praten we over de constructie dan gaat het om het interieur van het horloge. Veel aandacht voor details zoals waterdichtheid, stofbestendigheid, en de geavanceerde functies van het uurwerk rechtvaardigen een hogere prijsklasse.

Geschiedenis van militaire horloges


Als je op zoek gaat naar de geschiedenis van militaire horloges kom je er al snel achter dat ze een rijke traditie hebben.


Aanvankelijk droegen soldaten aan het einde van de 19e en begin 20e eeuw zakhorloges, maar deze waren niet praktisch tijdens militaire operaties waarbij je handen vrij moeten zijn.


Hierdoor ontstond de behoefte aan een meer toegankelijk type horloge gedragen om de pols.


 • 1900's: De transitie van zak- naar polshorloges dankzij hun praktische voordelen.
 • Wereldoorlogen: Militaire polshorloges evolueerden verder als een essentieel instrument voor soldaten.

De eerste militaire polshorloges ontstonden dus uit de noodzaak voor efficiëntie en gemak. Ze werden essentiële gereedschappen voor synchronisatie en timing, wat kritiek was voor diverse militaire operaties.


Na verloop van tijd werden militaire horloges niet alleen meer gebruikt door soldaten, de kenmerkende stijl maakt dat ze tegenwoordig erg gewild zijn bij horlogeliefhebbers wereldwijd.


Sommige moderne militaire horloges dragen nog steeds de kern van hun historische design, terwijl ze zijn aangepast met nieuwe technologieën en functies die ze nog betrouwbaarder en aantrekkelijker maken.


Je zult merken dat hedendaagse militaire horloges laten zien hoe persoonlijke voorkeur en functionaliteit hand in hand gaan voor de behoeften van de moderne liefhebber van stoere horloges.


De tijd van één gestandaardiseerde uitrusting is voorbij; nu kunnen militairen en outdoor avonturiers een horloge kiezen dat specifiek bij hun missie en stijl past.

Iconische militaire horloges


Wanneer je denkt aan iconische militaire horloges, dan springen enkele legendarische modellen onmiddellijk in het oog. Deze horloges combineren vaak functionaliteit met een rijke historie.


 • Hamilton Khaki Field: Oorspronkelijk geleverd aan het Amerikaanse leger, staat dit horloge bekend om zijn robuustheid en leesbaarheid. Met een geschiedenis die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog, is de Hamilton Khaki een waar icoon. Met een Hamilton om je pols laat je zien dat je een kenner bent van iconische militaire horloges.

 • Victorinox Swiss Army: Deze horloges, gemaakt door het bedrijf achter het beroemde Zwitserse zakmes, bieden een combinatie van precisie en duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om in de meest veeleisende omstandigheden te presteren.


 • Luminox: Erkend door het gebruik bij de special forces, is Luminox beroemd om zijn zelfoplichtende wijzers en markeringen, die perfect zijn voor operaties in omstandigheden met weinig licht.
Luminox horloges worden gedragen door outdoor avonturiers over de hele wereld.

 • Military Watch Company (MWC): Deze horloges zijn speciaal ontworpen om aan de specificaties van het leger te voldoen en staan bekend om hun betrouwbaarheid en functionaliteit in het veld. Military Watch Company bied horloges aan in het midden- en hogere segment.


Elk van deze merken heeft unieke eigenschappen die hen onderscheiden als betrouwbare bondgenoten voor zowel militairen als horlogeliefhebbers.


Hun tijdloze ontwerp en functionaliteit hebben ertoe bijgedragen dat ze een speciale plaats hebben veroverd in de wereld van horloges.

Veelgestelde Vragen


Wat zijn de kenmerken van een goed tactisch horloge?

Een goed tactisch horloge is robuust, heeft een duidelijke tijdsaanduiding, is vaak waterbestendig en beschikt over extra functionaliteiten zoals een kompas of lichtgevende wijzers. Meer details over militaire horloges vind je elders op deze website.


Hoe bepaal ik welk Luminox horloge geschikt is voor militaire activiteiten?

Om te bepalen welk Luminox horloge geschikt is voor militaire activiteiten, zoek je naar modellen met een hoog afleesbaarheidsgehalte, een stevige constructie, en tril- en schokbestendigheid. Luminox horloges staan bekend om hun betrouwbaarheid en zichtbaarheid onder extreme omstandigheden.


Welke horlogemerken worden vaak gebruikt door het Amerikaanse leger?

Merken zoals Timex, Hamilton en Luminox worden vaak gebruikt door het Amerikaanse leger. Deze militaire horloges staan bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit die voldoen aan de eisen van militair personeel.


Op welke functionaliteiten moet ik letten bij het kopen van een militaire smartwatch?

Bij het kopen van een militaire smartwatch moet je letten op functies als GPS, hartslagmonitor, duurzaamheid en de mogelijkheid tot het lezen van berichten in diverse omstandigheden. Een lange batterijduur en waterbestendigheid zijn ook belangrijke kenmerken.


Waarom zijn Casio G-Shock horloges populair onder militairen?

Casio G-Shock horloges zijn populair onder militairen omdat ze extreem schokbestendig en waterdicht zijn, en functies bevatten zoals een stopwatch, timer en wereldtijd, wat ze uitermate geschikt maakt voor militair gebruik.

Militaire horloges

horloges bekijken