Het Zegel van Genève wat betekent dat bij een horloge?

Het Zegel van Genève wat betekent dat bij een horloge?

Het Zegel van Genève, ook bekend als de "Poinçon de Genève" in het Frans, is een prestigieuze certificering die wordt toegekend aan horloges die voldoen aan strikte normen van vakmanschap en kwaliteit.

In dit artikel zullen we het Zegel van Genève nader onderzoeken en de impact ervan op de horloge-industrie bespreken.


Het Zegel van Genève werd voor het eerst geïntroduceerd in 1886 door de staat Genève in Zwitserland als een kwaliteitsgarantie voor horloges die in de regio werden vervaardigd.

Het zegel werd opgericht om het traditionele vakmanschap, precisie en esthetiek van Genève-horloges te waarborgen en te benadrukken.

Het is een van de oudste en meest gerespecteerde kwaliteitskeurmerken in de horloge-industrie en wordt beschouwd als een symbool van excellentie en vakmanschap.


Om in aanmerking te komen voor het Zegel van Genève, moeten horloges voldoen aan een reeks strikte criteria met betrekking tot zowel de technische als esthetische aspecten.

Enkele van de belangrijkste vereisten zijn onder meer de afwerking van de beweging, de nauwkeurigheid van de tijdsweergave, de gebruikte materialen en de algemene duurzaamheid van het horloge.

Bovendien moeten alle onderdelen van het horloge, inclusief de beweging, kast, wijzerplaat en band, in de regio Genève worden vervaardigd en geassembleerd.


Een van de meest opvallende kenmerken van het Zegel van Genève is de nadruk op de decoratieve afwerking van de beweging.

Horloges die zijn gecertificeerd met het Zegel van Genève moeten voldoen aan specifieke normen voor de afwerking van de beweging, zoals gepolijste hoeken, gegraveerde balansbruggen en côtes de Genève strepen.

Het Zegel van Genève vertegenwoordigt dus niet alleen vakmanschap, maar ook de rijke horlogetraditie en het erfgoed van Genève als horlogehoofdstad van de wereld.


Reactie plaatsen