Worldtimer horloges

Worldtimer in een horloge

De complicatie worldtimer in een horloge is een geavanceerde functie die het mogelijk maakt om de tijd in verschillende tijdzones over de hele wereld weer te geven. 

Dit is vooral handig voor frequente reizigers, internationale zakenmensen en liefhebbers van horloges met geavanceerde functionaliteit. 

In dit artikel zullen we de wereldtijdfunctie in horloges nader bekijken en de voordelen en werking ervan bespreken.


Een worldtimer-complicatie stelt de drager in staat om gelijktijdig de tijd in verschillende steden over de hele wereld te bekijken. 

Veel gebruikte steden zijn Londen, Parijs, Cairo, Moskou, Hong Kong, Sydney en New York. 

De aarde is ingedeeld in 24 verschillende tijdzones.


De tijd in de verschillende zones wordt meestal weergegeven op de wijzerplaat van het horloge met behulp van een draaibare ring of schijf. 

Hierop staan de  namen van de verschillende steden en hun overeenkomstige tijdzones. 

Door de draaibare ring aan te passen, kan de drager eenvoudig de tijd in verschillende steden aflezen zonder de nauwkeurigheid van het horloge te verliezen.


De worldtimer-complicatie is een opmerkelijke technische prestatie, omdat het rekening houdt met de complexe aard van tijdzones over de hele wereld. 

Het houdt rekening met zomertijd, standaardtijd en de internationale datumgrens, waardoor de drager altijd de juiste tijd in verschillende steden kan aflezen. 

Dit vereist een zorgvuldige kalibratie en afstemming van de interne mechanismen van het horloge om ervoor te zorgen dat de weergegeven tijd accuraat en betrouwbaar is.


Veel horlogemerken hebben hun eigen interpretatie van de worldtimer-complicatie, waarbij ze vaak artistieke en esthetische elementen combineren met de functionele aspecten. 

Sommige worldtimer-horloges zijn ware kunstwerken, met gedetailleerde gravures, emaille wijzerplaten en zelfs miniatuurschilderijen die de wereldkaart tonen. 


Dit onderstreept de combinatie van vakmanschap, technische innovatie en esthetisch ontwerp die gepaard gaan met de worldtimer complicatie. 

Kortom, een horloge met deze functie is een voorbeeld van de kwaliteit en exclusiviteit van het uurwerk.


Reactie plaatsen