Horloge zonder batterijen

Duurzaamheid en elegantie in één

Een horloge zonder batterijen is een duurzame en milieuvriendelijke keuze als het om horloges gaat. Omdat een horloge zonder batterijen werkt op kinetische energie die wordt opgewekt door beweging, zijn batterij vervangingen niet aan de orde. Deze horloges zijn onderhoudsvriendelijk en kunnen een stijlvol en elegant accessoire zijn.


Er zijn heel veel diverse soorten batterijvrije horloges, van traditioneel mechanische tot moderne kinetische- en zelfs zonne-energie horloges. Er is dan ook altijd een horloge zonder batterijen dat past bij zowel dagelijks gebruik als voor bijzondere gelegenheden. Vind hier jouw horloge zonder batterijen dat aansluit bij jouw persoonlijke stijl en behoeften.

Emporio Armani

______________________

PYPER
DAMES HORLOGE 

Tommy Hilfiger

null

____________________

QUARTZ
HEREN HORLOGE

Violet Hamden

null

______________________

GOUDKLEURIG DAMES HORLOGE 

Tommy Hilfiger

______________________

OPEN HEART HEREN HORLOGE

VNDX

_______________________

DARE DEVIL
XS
DAMES HORLOGE

Jaguar

_____________________

ZWITSERS QUARTZ
CHRONOGRAAF
HORLOGE

VNDX

null

_____________________

HEREN HORLOGE
WISE MAN STEEL
CHRONOGRAAF

Seiko


______________________

HEREN HORLOGE
UITGEVOERD IN
ROESTVRIJSTAAL

Horloge zonder batterijen: hoe werkt het en waarom zou je er een moeten hebben?


Als je op zoek bent naar een horloge dat duurzaam èn milieuvriendelijk is, dan is een horloge zonder batterijen de beste keuze.

Horloges zonder batterijen werken veelal op kinetische energie die wordt opgewekt door beweging. Dit betekent dat je het horloge niet hoeft op te winden of de batterij hoeft te vervangen, waardoor het een gebruiks- en onderhoudsvriendelijke optie is.


Een horloge zonder batterijen is niet alleen een duurzame en milieuvriendelijke optie, maar het kan ook een stijlvol en elegant sieraad om je pols zijn.

Er zijn veel verschillende soorten horloges zonder batterijen beschikbaar, van traditioneel mechanische horloges tot moderne kinetische en zonne-energie horloges.

Of je nu op zoek bent naar een horloge voor dagelijks gebruik of voor speciale gelegenheden, er is altijd een horloge zonder batterijen dat bij jouw stijl en wensen past.

Kenmerken van een horloge zonder batterijen


Een horloge zonder batterij is een duurzame keuze en dus beter voor het milieu. Hier zijn enkele kenmerken van een horloge zonder batterij:


 • Kleur en Ontwerp: Horloges zonder batterij zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Populaire kleuren zijn zwart, wit, zilverkleurig en goudkleurig.

  Er zijn ook horloges verkrijgbaar in blauw, groen en parelmoer. Het ontwerp van het horloge kan variëren van klassiek tot modern en sportief.

 • Duurzaamheid: Een horloge zonder batterij gaat langer mee dan een horloge met batterij.

  Dit komt doordat de batterij niet vervangen hoeft te worden en het horloge wordt aangedreven door beweging of zonne-energie. Hierdoor is het horloge duurzamer en beter voor het milieu.

 • Functionaliteiten: Horloges zonder batterij hebben verschillende functies, zoals een chronograaf, kalender en een groot gangreserve. De gangreserve of 'power reserv' is de resterende tijd die de veer kan geven voordat het horloge opnieuw moet worden opgewonden. Sommige batterijvrije horloges zijn waterdicht en kunnen gebruikt worden tijdens het zwemmen en duiken.

  Het type uurwerk kan variëren van een analoog tot een quartz uurwerk. Horloges zonder batterijen zijn er voor zowel heren als dames.
 • Materiaal: Horloges zonder batterij kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals titanium, staal en leer. Het glas van het horloge kan gemaakt zijn van saffierglas, wat krasbestendig is en langer meegaat dan gewoon glas.

  Het horlogebandje kan ook gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals leer, staal en rubber.

 • Kortom, een horloge zonder batterij is een duurzame keuze en heeft verschillende kenmerken die het een goede keuze maken voor zowel milieubewuste heren als dames.

Tips voor het kiezen van het horloge zonder batterij dat het best bij jou past


Een horloge zonder batterijen kan een geweldige aanvulling zijn op je horlogeverzameling of sieradencollectie.


Het kan ook een slimme keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele horloges. Maar hoe kies je het horloge dat het best bij jou past?


Hier zijn een paar tips om je te helpen.


 • Overweeg je stijl : Het is belangrijk om een horloge te kiezen dat past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Als je een conventionele en ingetogen stijl hebt, dan kan een herenhorloge met een leren band en een vouwsluiting een goede keuze zijn.

  Als je een meer trendy stijl hebt, dan kan een dameshorloge met een metalen band en een opvallende wijzerplaat een goede keuze zijn. Er zijn horloges zonder batterij in alle stijlen!

 • Kies de juiste maat: De maat van het horloge is ook belangrijk. Een te groot horloge kan er onhandig uitzien, terwijl een te klein horloge moeilijk af te lezen kan zijn.

  Herenhorloges zijn over het algemeen groter dan dameshorloges, het is belangrijk om te kiezen wat het best bij jouw pols past.

 • Let op de details: Let op de details bij het kiezen van een horloge. Een dameshorloge kan bijvoorbeeld diamanten of andere edelstenen hebben die het extra speciaal maken.

  Een herenhorloge kan een chronograaf of andere 'features' hebben die het horloge functioneler maken.

 • Kies het juiste materiaal: Het materiaal van het horloge is ook belangrijk. Een leren band kan er stijlvol uitzien, maar kan minder duurzaam zijn dan een metalen band.

  Een metalen band kan ook zwaarder zijn dan een leren band, dus het is belangrijk om te overwegen wat het best bij jou past.


Met deze tips in gedachten, kun je het horloge kiezen dat het best bij jou past.

Of je nu op zoek bent naar een herenhorloge of een dameshorloge, met een leren band of een metalen band, er is altijd wel een horloge zonder batterijen dat bij jouw stijl past.

Populariteit van horloges zonder batterijen


Horloges zonder batterijen worden steeds populairder. Mensen kiezen voor deze horloges vanwege hun betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Er zijn verschillende soorten horloges zonder batterijen, waaronder eco-drive, automatische- en mechanische horloges.


Eco-drive horloges zijn horloges die worden aangedreven door licht. Dit type horloge is erg populair vanwege de duurzaamheid en het feit dat het geen batterijen nodig heeft.


Het horloge laadt zichzelf op door het op te laden met licht. Dit betekent dat je nooit meer een batterij hoeft te vervangen. Deze horloges zijn ook erg betrouwbaar en hebben meestal een lange levensduur.


Automatische horloges zijn horloges die worden aangedreven door beweging. Dit type horloge werkt door de beweging van de drager. Het horloge heeft een rotor die ronddraait wanneer het horloge wordt gedragen.


De rotor beweegt de veer in het horloge, waardoor het horloge blijft lopen. Automatische horloges zijn erg populair vanwege de betrouwbaarheid en het feit dat ze zonder batterijen toch goed functioneren.


Mechanische horloges zijn horloges die worden aangedreven door een veer. Dit type horloge werkt door de veer in het horloge op te winden. Wanneer de veer is opgewonden, begint het horloge te lopen. Mechanische horloges zijn het meest bekend en verkocht. Ze zijn erg gewild doordat ze zeer vertrouwd zijn en erg duurzaam. Doordat je het mechanische horloge zelf moet opwinden spaar je het gebruik van batterijen uit. 


Kortom, horloges zonder batterijen zijn erg populair vanwege hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en het feit dat ze geen batterijen nodig hebben.


Er zijn verschillende soorten horloges zonder batterijen, waaronder eco-drive, automatische en mechanische horloges.


Als je op zoek bent naar een betrouwbaar horloge dat lang meegaat en geen batterijen nodig heeft, dan is een horloge zonder batterijen zeker een goede keuze.

Voordelen van een horloge zonder batterijen


Een horloge zonder batterijen heeft vele voordelen ten opzichte van een horloge met batterijen. Hieronder staan enkele voordelen op een rij:

 • Duurzaam en milieuvriendelijk
  Een horloge zonder batterijen is duurzamer en milieuvriendelijker dan een horloge met batterijen. Je hoeft nooit een batterij weg te gooien en dat is beter voor het milieu.

  Bovendien verminderen automatische horloges de hoeveelheid elektronisch afval die wordt geproduceerd. Solar horloges zijn ook duurzaam omdat ze worden opgeladen door zonne-energie en geen batterijen nodig hebben.

 • Geen batterijen vervangen
  Een horloge zonder batterijen heeft geen batterijen die vervangen moeten worden. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd en moeite. Je hoeft niet meer naar de juwelier te gaan om de batterij te vervangen.

 • Traditioneel 
  Een horloge zonder batterijen heeft een traditionele en tijdloze uitstraling.

  Automatische horloges hebben bijvoorbeeld een mechanisch uurwerk en zijn een bijzonder stukje vakmanschap. Dit maakt het dragen van een horloge zonder batterijen extra bijzonder.

 • Geen risico op lekkage 
  Een horloge zonder batterijen heeft geen risico op lekkage van de batterij. Dit kan bij een horloge met batterijen wel voorkomen en kan leiden tot schade aan het horloge.

 • Geen batterijen kopen 
  Een horloge zonder batterijen heeft geen batterijen die gekocht moeten worden. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook een ritje naar de winkel om nieuwe batterijen te kopen.

 • Geen zorgen over lege batterijen
  Een horloge zonder batterijen heeft geen lege batterijen waar je je zorgen over hoeft te maken. Je hoeft niet bang te zijn dat het horloge stopt met werken omdat de batterij leeg is.


Kortom, een horloge zonder batterijen heeft vele voordelen ten opzichte van een horloge met batterijen.

Het is duurzaam, milieuvriendelijk, traditioneel, en je hoeft je geen zorgen te maken over batterijen die vervangen moeten worden of leeg zijn.

Nadelen 


Hoewel horloges zonder batterijen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste nadelen:

 1. Regelmatig opwinden
  Een nadeel van een mechanisch horloge zonder batterij is dat je het regelmatig moet opwinden om ervoor te zorgen dat het blijft lopen.

  Dit kan een dagelijkse routine worden, maar het kan ook vergeten worden. Als je het horloge niet vaak genoeg opwindt, zal het stoppen met lopen en moet je het opnieuw instellen.

 2. Minder nauwkeurig
  Opwindbare horloges zonder batterijen zijn soms wat minder nauwkeurig dan door batterijen aangedreven horloges. Dit komt omdat de beweging van het horloge wordt aangedreven door de veer in plaats van een batterij. Hierdoor kan de tijd afwijken met soms wel enkele seconden per dag.

  Dit kan een probleem zijn als je een horloge nodig hebt dat altijd exact de juiste tijd aangeeft.

 3. Duurder in onderhoud
  Horloges zonder batterijen zijn over het algemeen duurder in onderhoud dan quartz-horloges.

  Het bewegingsmechaniek of de opwindveer van het horloge moet regelmatig worden 'geserviced' om ervoor te zorgen dat het blijft lopen en nauwkeurig blijft. Dit kan kostbaar zijn en kan ervoor zorgen dat je het horloge minder vaak gebruikt dan je zou willen.

 4. Gevoelig voor schokken
  Mechanische horloges zonder batterijen zijn gevoeliger voor schokken dan quartz-horloges.

  Dit komt omdat de beweging van het horloge bestaat uit minuscuul kleine onderdelen die gemakkelijk kunnen beschadigen als het horloge wordt blootgesteld aan heftige schokken.

  Je moet dus erg voorzichtig zijn met je horloge zonder batterijen en het niet blootstellen aan te zware schokken.

Specifieke functies


Een horloge zonder batterij heeft verschillende specifieke functies die het onderscheiden van een horloge met batterij. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste functies:

 • Eco-vriendelijk: Horloges zonder batterij zijn milieuvriendelijker dan horloges met batterij. Omdat ze geen batterij nodig hebben, produceren ze geen schadelijk afval en hebben ze veel minder impact op het milieu.


 • Duurzamer: Ook de productie van een horloge zonder batterij heeft een kleinere impact op het milieu.Mechanische horloges bijvoorbeeld, worden geproduceerd zonder schadelijke stoffen zoals kwik. Ook bevatten dit type horloges minder kunststoffen achter de wijzerplaat. 

 • Automatisch uurwerk: Horloges zonder batterij hebben vaak een automatisch uurwerk. Dit betekent dat het horloge zichzelf opwindt door de beweging van je arm. Hierdoor hoef je het horloge niet handmatig op te winden en heb je toch altijd de juiste tijd.


 • Zonnecellen: Sommige horloges zonder batterij hebben zonnecellen. Dit betekent dat het horloge zichzelf oplaadt door middel van zonlicht. Dit bespaart het gebruik van batterijen en dus minder impact op het milieu!


 • Geen risico op lekkage: Horloges zonder batterij hebben geen risico op lekkage van de batterij. Dit betekent dat het horloge veiliger is en dat je je geen zorgen hoeft te maken overschade aan het horloge of jouw gezondheid.

 • Minder gevoelig voor temperatuurveranderingen: Horloges zonder batterij zijn minder gevoelig voor temperatuurveranderingen dan horloges met batterij. Dit betekent dat het horloge nauwkeuriger blijft werken, zelfs in extreme winterse omstandigheden.


Kortom, horloges zonder batterij hebben verschillende voordelen ten opzichte van horloges met batterij. Ze zijn milieuvriendelijker, duurzamer, veiliger en nauwkeuriger.

Prijsklasse


Een horloge zonder batterij kan een investering zijn, maar het is ook een duurzame keuze. De prijsklasse van deze horloges kan variëren afhankelijk van het merk, de functies en het ontwerp.


Als je op zoek bent naar een horloge zonder batterij, dan kun je verschillende prijsklassen vinden bij verschillende online winkels, zoals Brandfield.nl, en Horloge.nl.


De prijzen variëren van enkele tientallen euro's tot honderden en zelfs duizenden euro's.


Ook als je een beperkt budget hebt, kun je al een horloge zonder batterij vinden voor minder dan ´100 euro.


Deze horloges beschikken meestal over de basisfuncties en een eenvoudig ontwerp. Als je bereid bent om meer te investeren, dan kun je een horloge vinden met meer geavanceerde functies en een luxueuzer ontwerp.


Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een horloge zonder batterij niet alleen afhankelijk is van het ontwerp en de functies, maar ook van de kwaliteit en duurzaamheid. Bedenk ook dat je bespaart vanwege het feit dat je geen batterijen hoeft te vervangen. 


Het is dus de moeite waard om te investeren in een horloge van goede kwaliteit dat lang meegaat en minder kosten met zich meebrengt op de lange termijn.

Onderhoud van een horloge zonder batterijen


Een horloge zonder batterijen heeft verschillende voordelen, zoals een langere levensduur en een milieuvriendelijker karakter.


Om er voor te zorgen dat je horloge goed blijft werken, is het belangrijk om het goed te onderhouden.


Op deze pagina bespreken we de verschillende opties voor onderhoud van een horloge zonder batterij, en de materialen die van belang zijn voor het onderhoud. De verschillende technieken, zoals automatisch of mechanisch, spelen ook een rol bij het onderhoud.


Opties

Als je een horloge zonder batterij hebt, zijn er verschillende opties voor onderhoud. Een handopgewonden horloge moet regelmatig worden opgewonden om ervoor te zorgen dat het blijft werken.


Dit kan door de kroon van het horloge te draaien, meestal in de richting van de klok. Een automatisch horloge hoeft niet handmatig opgewonden te worden, omdat het de beweging van de pols gebruikt om op te winden.


Het is echter belangrijk om te onthouden dat als je een automatisch of mechanisch horloge niet regelmatig draagt, het kan stoppen met werken. Dit is niet bevorderlijk voor het mechaniek en dus van invloed op het onderhoud.


Materialen en constructie

Het onderhoud van een horloge zonder batterij hangt ook af van de materialen en constructie van het horloge.


Een horloge met een stalen of titanium kast is duurzamer en minder gevoelig voor krassen dan een horloge met bijvoorbeeld een aluminium of kunststof kast. Een horloge met saffierglas is ook duurzamer en minder gevoelig voor krassen dan een horloge met mineraalglas.


Het is belangrijk om te onthouden dat als je horloge niet waterdicht is, je het niet moet dragen tijdens het zwemmen of douchen. Water of vocht is erg slecht voor het mechaniek van jouw horloge zonder batterij.


Als je horloge vies wordt, is het belangrijk om het goed schoon te maken. Gebruik een zachte doek en milde zeep om de kast en band schoon te maken.


Als je horloge waterdicht is, kun je het ook voorzichtig schoonmaken met water. Het is belangrijk om te onthouden dat je het horloge niet moet onderdompelen in warm water, omdat dit de waterdichtheid kan aantasten.


Als je horloge niet goed werkt, is het belangrijk om het naar een professionele horlogemaker te brengen voor service of reparatie.


Een horlogemaker kan het uurwerk van je horloge zonder batterij inspecteren en eventuele problemen oplossen.


Het is ook belangrijk om je horloge regelmatig te laten onderhouden om ervoor te zorgen dat het blijft werken en het er goed blijft uitzien.

Iconische horloges zonder batterijen


Een horloge zonder batterij is niet alleen een duurzame, maar ook een stijlvolle keuze. Iconische tijdloze horloges zijn niet gevoelig voor mode en trends en zijn dus perfect voor elke gelegenheid.


Hier zijn enkele van de meest iconische horloges die je kunt overwegen.


 • Rolex Submariner
  De Rolex Submariner is een van de meest iconische horloges zonder batterijen aller tijden.

  Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1953 en is sindsdien een favoriet van duikers en horlogeliefhebbers over de hele wereld. Het heeft een tijdloos design met een tijdloze uitstraling en is waterbestendig tot 300 meter.

  Het horloge is ook bekend om zijn duurzaamheid en precisie.

 • Omega Speedmaster Professional
  De Omega Speedmaster Professional is een ander iconisch horloge dat bekend staat om zijn duurzaamheid en precisie.

  Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1957 en heeft sindsdien een echte cultstatus onder horlogeverzamelaars bereikt. Het horloge is ook bekend als de "Moonwatch" omdat het werd gedragen tijdens de Apollo 11-missie naar de maan.

  Het heeft een tijdloos design met een traditionele uitstraling en is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een horloge zonder batterijen dat lang meegaat.

 • Jaeger-LeCoultre Reverso
  De Jaeger-LeCoultre Reverso is een horloge dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 1931. Het horloge heeft een uniek ontwerp waarbij de kast kan worden omgedraaid om de wijzerplaat te beschermen.

  Het horloge heeft een tijdloos design met een authentieke uitstraling en is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een horloge dat zowel stijlvol als duurzaam is.

 • Patek Philippe Calatrava
  De Patek Philippe Calatrava is een van de meest iconische horloges aller tijden. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1932 en heeft sindsdien een cultstatus bereikt.

  Het horloge heeft een eigentijds design met een sobere uitstraling en is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een horloge met een grote investeringswaarde. Het horloge is ook bekend om zijn precisie en duurzaamheid.

Geschiedenis van horloges zonder batterijen


Horloges zijn al eeuwenlang een belangrijk instrument om de tijd bij te houden. De eerste horloges waren mechanisch en werkten op basis van een veer die werd opgewonden door het draaien van een knop.


Later werden deze horloges vervangen door elektronische horloges die werken op een batterij. Maar wist je dat er ook horloges zijn zonder batterijen?


De geschiedenis van horloges zonder batterijen gaat terug tot de 16e eeuw, toen de eerste mechanische horloges werden uitgevonden.


Deze horloges werkten op basis van een veer die werd opgewonden door het draaien van een knop. De veer zorgde ervoor dat het horloge bleef tikken en de tijd bijhield.


Dit type horloge werd in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld.  In het midden van de 20e eeuw werden elektrische horloges uitgevonden. Deze horloges werken op basis van een batterij die het mechanisme van de kracht voorzag om de wijzers rond te draaien. Dit type horloge mocht zich verheugen in een snel stijgende populariteit en het werd al snel de standaard.


Nu met de doorgeschoten technologie in ons dagelijks leven zijn er juist weer veel liefhebbers voor de 'ouderwetse' mechanische horloges. Deze horloges werken op basis van bewegende onderdelen, een techniek die door velen gekoesterd wordt.


Door de beweging van de drager van het horloge wordt er energie opgewekt die het horloge laat tikken. Dit type horloge wordt ook wel een automatisch horloge genoemd.


Een automatisch horloge heeft een rotor die beweegt wanneer het horloge wordt gedragen. De rotor beweegt heen en weer en zet zo een veer onder spanning.


Deze veer zorgt ervoor dat het horloge blijft tikken en de tijd bijhoudt. Een automatisch horloge heeft geen batterij nodig en is dus milieuvriendelijk.


Er zijn ook horloges zonder batterijen die werken op zonne-energie. Deze horloges hebben een zeer klein zonnecelletje dat licht omzet in energie.


Deze energie wordt opgeslagen in een batterij die het horloge van stroom voorziet. Dit type horloge is ook milieuvriendelijk en heeft geen batterij nodig.


Kortom, horloges zonder batterijen zijn er in verschillende soorten en maten. Of je nu kiest voor een automatisch horloge of een horloge op zonne-energie, je bent verzekerd van een horloge dat milieuvriendelijk is en geen batterij nodig heeft.

Veelgestelde Vragen


Wat is de benaming voor een horloge dat geen batterij gebruikt?

Een horloge dat geen batterij gebruikt, wordt ook wel een automatisch horloge genoemd. Dit type horloge werkt op basis van bewegende onderdelen en heeft geen batterij nodig om te functioneren.


Wat zijn enkele topmerken voor automatische horloges voor dames?

Enkele topmerken voor automatische horloges voor dames zijn Rolex, Omega, en Cartier. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en vakmanschap, en bieden een breed scala aan stijlen en ontwerpen.


Hoe werkt het opladen van een automatisch horloge?

Een automatisch horloge wordt opgeladen door de beweging van de pols van de drager. Het horloge bevat een rotor die beweegt wanneer het horloge wordt gedragen, en deze beweging zet een mechanisme in werking dat de veer in het horloge opwindt. Dit zorgt ervoor dat het horloge blijft lopen zonder dat er een batterij nodig is.


Wat zijn de voordelen van een automatisch horloge ten opzichte van een horloge met batterij?

Een automatisch horloge heeft verschillende voordelen ten opzichte van een horloge met batterij. Allereerst is een automatisch horloge duurzamer en milieuvriendelijker omdat er geen batterijen nodig zijn.


Bovendien biedt een automatisch horloge een gevoel van ambachtelijkheid en vakmanschap vanwege het complexe mechaniek. Ook het feit dat deze horloges op een traditionele manier worden gemaakt maakt ze erg gewild. Tot slot kan een automatisch horloge een waardevol bezit zijn dat generaties lang meegaat.


Welke automatische horloges voor heren kun je aanbevelen?

Er zijn veel automatische horloges voor heren die ik je zou kunnen aanbevelen. Alles natuurlijk afhankelijk van jouw stijl, je dagelijkse activiteiten en niet te vergeten je budget. 


Enkele topmerken zijn Rolex, Omega, en Breitling. Deze merken bieden een breed scala aan stijlen en ontwerpen, van sportief tot traditioneel, en staan bekend om hun kwaliteit en vakmanschap.

Heb jij een minder dikke portemonnee dan zijn merken als Seiko of het in ons eigen land geproduceerde en ontworpen merk Quist watches erg gewaardeerd.


Zijn er Nederlandse merken die automatische horloges produceren?

Ja, er zijn enkele Nederlandse merken die automatische horloges produceren. Enkele voorbeelden zijn Quist watches, Van der Gang Watches, Christiaan van der Klaauw, en Grönefeld.


Deze merken staan bekend om hun vakmanschap en unieke ontwerpen, en bieden een méér dan goed alternatief voor de misschien wat bekendere Zwitserse horlogemerken

Horloge zonder batterijen

Duurzaamheid en elegantie in één

horloges bekijken