Duikhorloges

Essentiële Kenmerken voor Onderwater Avonturen

Duikhorloges zijn essentiële instrumenten voor duikers, speciaal ontworpen om de zware omstandigheden van de diepe zee te weerstaan. Met een variëteit aan modellen op de markt, van traditioneel analoog tot modern digitaal, is er altijd een duikershorloge dat voldoet aan technische eisen als persoonlijke stijlvoorkeuren.

Met gerenommeerde merken zoals CITIZEN Promaster is het vinden van het perfecte duikhorloge nu eenvoudiger dan ooit te voren.

Diesel

_______________________

MEGA CHIEF
HORLOGE
DZ4360

G-Shock

null

_____________________

GA-2100
HEREN HORLOGE
1A1ER

Seiko

_____________________

PROSPEX
AUTOMAAT HORLOGE
SPB121J1

G-Shock


______________________

MUDMASTER
HEREN HORLOGE
GW-9400-1ER

G-Shock

_______________________

CLASSIC HEREN
HORLOGE
AWGM100A-1AER

G-Shock

_____________________

MUDMASTER
HEREN HORLOGEGWG-2000-1A5ER

G-Shock

_____________________

CLASSIC
HORLOGE
GMA-S2100-7AER

G-Shock


______________________

GA-2100
HEREN HORLOGE
GA-2110-SU-3AER

Duikhorloges: Betrouwbare Metgezellen voor Avonturiers onder Water


Als je een passie hebt voor duiken, weet je hoe belangrijk het is om een betrouwbaar stuk gereedschap te hebben dat je kan bijstaan onder water.

Een duikhorloge, of duikershorloge, is niet zomaar een accessoire; het is een essentieel instrument dat duikers helpt om hun tijd onder water bij te houden, de veiligheid te waarborgen en soms zelfs decompressieberekeningen uit te voeren.

Deze horloges zijn speciaal ontworpen om de zware omstandigheden van de diepe zee te weerstaan, met functies zoals een verhoogde waterbestendigheid en een sterke constructie.

Het kiezen van het juiste duikhorloge kan een verschil maken in je duikervaring.

Dankzij de variëteit aan modellen op de markt kun je er een vinden die niet alleen voldoet aan de technische eisen, zoals de ISO-6425 certificatie, maar ook past bij je persoonlijke stijl.

Of je nu de voorkeur geeft aan een klassiek analoog model met een duikring of een modern digitaal exemplaar die verschillende duikgegevens kan bijhouden, er is altijd een duikershorloge dat aan jouw behoeften voldoet.

Met een goed gekozen duikhorloge heb je een partner die je diep in de oceaan bijstaat, terwijl je ontdekkingsreizen maakt en de wonderen van de onderwaterwereld verkent.

Of je nu een beginnende duiker bent op zoek naar je eerste horloge, of een ervaren onderwateravonturier die een upgrade overweegt, de juiste keuze zal je helpen om jouw duikavonturen met vertrouwen en stijl tegemoet te gaan.

En met vele gerenommeerde merken zoals de CITIZEN Promaster en andere, is het vinden van het perfecte duikhorloge makkelijker dan ooit.

Kenmerken van een duikhorloge


Duikhorloges zijn ontworpen om betrouwbaarheid en functionaliteit te bieden tijdens al jouw onderwateravonturen.

Ze combineren duurzaamheid met specifieke functionaliteiten die essentieel zijn voor het duiken, zoals waterdichtheid en de mogelijkheid om de duiktijd te meten.


 • Kleur en Ontwerp: De kleur en het ontwerp van een duikhorloge zijn meer dan esthetische kenmerken; ze zijn van cruciaal belang voor de zichtbaarheid onder water.

  Duikhorloges zijn vaak uitgerust met een contrasterende wijzerplaat en lichtgevende markeringen om de tijd onder alle omstandigheden duidelijk af te kunnen lezen.

 • Duurzaamheid: Jouw duikhorloge moet bestand zijn tegen de extreme omstandigheden van het diepzeeduiken. De levensduur van een duikhorloge hangt af van de kwaliteit van het gebruikte materiaal, zoals de robuustheid van het glas en de sterkte van de horlogeband.

 • Functionaliteiten: Essentiële functies, zoals een draairing om de duiktijd bij te houden en een goede waterdichtheid tot een bepaald aantal meter of bar, zijn onmisbaar.

  Duikhorloges met extra functies zoals een chronograaf of stopwatchfunctie kunnen ook jouw ervaring verbeteren.

 • Materiaal: Titanium en hoogwaardig roestvrijstaal zijn populaire materialen voor duikhorloges vanwege hun weerstand tegen corrosie en lichtheid.

  Het glas moet krasbestendig zijn, en de horlogeband moet comfortabel en gemakkelijk verstelbaar zijn, zelfs over een duikpak.

Tips voor het kiezen van het duikhorloge dat het best bij jou past


Wanneer je op zoek bent naar het perfecte duikhorloge, zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden.


Hieronder volgen enkele tips om je te helpen een keuze te maken die aan jouw behoeften voldoet:


 • Waterbestendigheid: Zorg ervoor dat je duikhorloge een adequate waterbestendigheidsclassificatie heeft voor de dieptes waarop je wilt duiken.
 • Leesbaarheid: Kies een horloge met een hoog contrast tussen de wijzerplaat, indexen en cijfers om het onder water gemakkelijk af te kunnen lezen.
 • Materiaal: Het materiaal van het horloge moet bestand zijn tegen zout water en corrosie, zoals roestvrij staal of titanium.
 • Lichtgevende indicatoren: Ga voor een horloge met lichtgevende wijzers en indexen om de zichtbaarheid in donkere omstandigheden te verhogen.


Als je besluit om online een duikhorloge te bestellen, controleer dan of de winkel een breed assortiment aanbiedt. Hierdoor kun je horloges vergelijken en het beste horloge aangepast aan jouw behoeften selecteren.


Sommige winkels bieden zelfs avondbezorging aan, zodat je jouw duikhorloge al snel in huis kunt hebben.


Het is altijd een goed idee om naar recensies van voorgaande klanten te kijken en goed te overwegen welke functies voor jou essentieel zijn.


Zo maak je een weloverwogen keuze en vind je een duikhorloge dat perfect bij jouw (duik)avonturen past.

Populariteit van duikhorloges


Duikhorloges, bekend om hun robuuste bouw en waterdichtheid, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel bij duikers als bij gewone horlogeliefhebbers. Jouw interesse in deze uurwerken hangt misschien samen met het praktische ontwerp en de betrouwbaarheid onder water. Misschien vind je het gewoon stoer om een duikhorloge te dragen?


Merken zoals Citizen en Seiko staan bekend om hun kwalitatieve duikhorloges die technologie en stijl combineren.


Bij het kiezen van het perfecte duikhorloge, zou je zeker de Citizen Promaster kunnen overwegen. Dit horloge staat bekend om zijn automatisch uurwerk en uitstekende prestaties onder water.


 • Citizen horloges: Vaak gekozen vanwege de duurzaamheid en de geavanceerde technologieën, zoals het eco-drive systeem.
 • Seiko: Biedt een scala aan duikhorloges, waarvan sommige modellen specifiek gericht zijn op professionele duikers.


Wat betreft de modellen, overweeg dan opties met een edelstalen kast en kristalglas, die uitzonderlijke weerstand bieden tegen de elementen. De waterdichtheid, vaak aangeduid in bar, is ook cruciaal. Zo is 20 bar geschikt voor de meest gangbare duikactiviteiten.


Jouw keuze kan ook afhangen van esthetische voorkeuren. Sommige duikhorloges bieden een traditionele stijl die ook buiten het water gedragen kan worden.


De combinatie van functionaliteit en design maakt deze horloges een populaire keus, zelfs voor niet-duikers.


Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende modellen van de Citizen Promaster lijn voor een horloge dat aan al jouw eisen voldoet.

Voordelen van een duikhorloge


Wanneer je kiest voor een duikhorloge, geniet je van meerdere voordelen die je duikervaring verbeteren.


 • Verhoogde waterbestendigheid
  Duikhorloges zijn speciaal ontworpen om waterdicht te zijn op grote dieptes, waardoor ze ideaal zijn voor duikactiviteiten.

 • Sterke constructie
  Ze zijn gebouwd om de zware omstandigheden van de diepe zee te weerstaan, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar zijn.

 • Essentieel duikinstrument
  Duikhorloges helpen duikers om hun tijd onder water bij te houden, dragen bij aan de veiligheid en kunnen zelfs decompressieberekeningen uitvoeren.

 • Technische eisen
  Ze voldoen aan specifieke technische eisen, zoals de ISO6425-certificering, waardoor ze geschikt zijn voor duiktoepassingen.

 • Persoonlijke stijl
  Met een variëteit aan modellen op de markt, van analoog tot modern digitaal, is er altijd een duikershorloge dat past bij persoonlijke stijlvoorkeuren.

 • Betrouwbare partner
  Een goed gekozen duikhorloge biedt duikers vertrouwen en stijl tijdens hun duikavonturen, of ze nu beginners of ervaren onderwateravonturiers zijn.


De meeste duikhorloges zijn uitgerust met een duikcomputer. Dit is een technologisch geavanceerde functie die van cruciaal belang is voor jouw veiligheid.


Het zorgt ervoor dat je kunt duiken binnen de veiligheidsmarge door de verstreken tijd en soms ook de diepte nauwkeurig bij te houden.


Hier is een korte lijst van enkele kenmerken die duikhorloges onderscheiden:

 • Waterdichtheid: Bestand tegen hoge waterdruk.
 • Robuustheid: Gebouwd om de uitdagingen van de diepzee aan te kunnen.
 • Duikcomputer: Geeft belangrijke informatie zoals verstreken tijd en diepte weer.
 • Eco-Drive: Sommige modellen gebruiken zonne-energie, wat betekent dat batterijen overbodig zijn. Jouw horloge wordt opgeladen door licht, zowel kunstlicht als zonlicht, wat duurzaam en handig is.


Met jouw duikhorloge uitgerust met de nieuwste technieken, zoals Eco-Drive technologie die werkt op zonne-energie, ben je minder afhankelijk van batterijen en help je het milieu een handje.


Het is een vriendelijke manier om je duikavonturen voort te zetten en bewust bezig te zijn met duurzaamheid.

Nadelen van een duikers-horloge


Bij de aankoop van een duikhorloge zijn er enkele belangrijke nadelen waar je rekening mee moet houden.

Onderhoud is een van de belangrijkste punten van overweging. Hieronder een lijstje met de nadelen:

 1. Onderhoud
  Jouw duikhorloge vereist regelmatig onderhoud om de waterdichtheid en de nauwkeurigheid van het uurwerk te behouden. Dit onderhoud kan soms kostbaar zijn, afhankelijk van het merk en het model van het horloge.

 2. Gewicht
  Een analoog duikhorloge kan zwaarder zijn dan een standaard horloge. Dit is te wijten aan de robuuste constructie die nodig is om hoge druk en zout zeewater te weerstaan.

 3. Prijs
  Kwalitatieve duikhorloges kunnen een hoge prijs hebben, vooral als ze gemaakt zijn van dure materialen zoals roestvrij staal of titanium.

 4. Functionaliteiten
  Hoewel duikhorloges stevig en betrouwbaar zijn, kunnen ze in vergelijking met duikcomputers beperkt zijn in functies. Denk hierbij aan zaken zoals dieptemeters of digitale logboeken.


Het is belangrijk dat je de nadelen zorgvuldig afweegt tegen de voordelen voordat je een beslissing maakt.

Om aanvullende informatie te vinden, kun je meer artikelen lezen over de kenmerken, verschillen en eigenschappen van duikhorloges.

Specifieke functies


Als je duikt, wil je kunnen vertrouwen op je uitrusting. Jouw duikhorloge is hierin geen uitzondering; het is essentieel dat deze specifieke functies heeft die jouw onderwaterervaring zowel veilig als efficiënt maken.

Opties

 • Automatische en Quartz Bewegingen: Het duikhorloge kan met een automatisch, eco-drive of quartz beweging komen.

  Automatische horloges laden zichzelf op door de beweging van jouw pols, terwijl eco-drive horloges licht als energiebron gebruiken. Quartz horloges daarentegen hebben een batterij nodig, maar staan bekend om hun uiterste precisie.

 • Schroefkroon en Lunette: Een essentiële veiligheidsfeature is de schroefkroon, die helpt om water buiten te houden. De draaibare lunette dient om de duiktijd bij te houden, zodat jouw duiken veilig kunt plannen.


 • Duikcomputer Functies: Geavanceerde duikhorloges zijn vaak uitgerust met ingebouwde duikcomputers.

  Deze bieden levensbelangrijke informatie zoals de huidige diepte, duiktijd en opstijgsnelheid, zodat jij veilig kunt duiken met jouw duikhorloge.


Materialen en constructie

 • Materialen: De kwaliteit van het materiaal van jouw duikhorloge is cruciaal voor duurzaamheid en functionaliteit.

  De meeste zijn vervaardigd uit roestvrij staal of titanium, materialen bekend om hun weerstand tegen corrosie en sterkte.

 • Glas en Waterbestendigheid: Let op de waterbestendigheid en het type glas gebruikt voor de wijzerplaat. Saffierglas is krasbestendig, terwijl mineraalglas vaak gebruikt wordt vanwege de kostenefficiëntie.

  Het duikhorloge moet een aanzienlijke diepte kunnen weerstaan, dikwijls tot 200 meter of meer, om betrouwbaar te zijn tijdens al jouw duikavonturen.

Een duikhorloge is meer dan alleen een tijdmeter: het is een stukje geavanceerde technologie aan je pols.

Kiezen voor het juiste horloge met de juiste specifieke functies kan een wereld van verschil maken in uw duikervaring.

Prijsklasse


Wanneer je op zoek bent naar een duikhorloge, zul je merken dat er een breed scala aan prijsklassen beschikbaar is, afgestemd op elk budget en behoefte.


Instapmodellen vanaf € 100,-:
Voor een beginnende duiker of als je een beperkt budget hebt, zijn er duikhorloges tot €100. Deze horloges zijn vaak eenvoudig en functioneren goed voor basis duikactiviteiten.

Je kunt kiezen tussen analoge of digitale modellen die comfortabel dragen en je prima ondersteunen tijdens je duikavonturen. Een voorbeeld van een instapduikhorloge kan hier worden gevonden.


Middenklasse vanaf € 250,-:
Als je budget iets groter is of je wilt meer functies, dan zijn er duikhorloges vanaf €250 tot €999. Deze horloges hebben meestal extra functies zoals dieptemeters, digitale kompassen of logboekgeheugen. Ideaal voor als je je uitrusting wil upgraden.

Bij Lucas Divestore kun je voorbeelden van duikhorloges in deze prijsklasse bekijken.


High-end modellen vanaf € 1000,-:
Voor de ervaren duikers die het beste van het beste willen, zijn er premium duikhorloges vanaf €1000. Deze horloges zijn van hoge kwaliteit, bieden geavanceerde technologieën en zijn vaak uitgerust met extra luxe materialen.

Ze zijn bestand tegen de zwaarste duikomstandigheden. Je kunt een selectie van deze duikhorloges vinden bij online winkels zoals Just Wanderlust.


Je keuze hangt natuurlijk af van je individuele behoeften en wat je van plan bent te doen met je duikhorloge. Met zo'n divers aanbod vind je zeker een horloge dat past bij jouw smaak en duiken.

Hoe onderhoud ik mijn duikhorloge?


Een goed onderhoud van jouw duikhorloge is essentieel voor zowel de levensduur van het horloge als jouw veiligheid onder water.

 • Direct na het duiken
  Spoel jouw duikhorloge altijd goed af met zoet water, vooral na het duiken in zout water. Dit voorkomt corrosie van de metalen onderdelen van het horloge. Meer over het spoelen van duikhorloges.

 • Opslag
  Bewaar je duikhorloge in een speciale doos om het te beschermen tegen stof en vuil. Zorg er ook voor dat het horloge niet aan direct zonlicht wordt blootgesteld om verkleuring te voorkomen.

 • Batterij vervangen
  Afhankelijk van het type batterij, heeft jouw duikhorloge om de 1 tot 5 jaar een nieuwe batterij nodig. Let op de aanwijzingen van de fabrikant voor de specifieke levensduur van de batterij.

Regelmatige controles:

 • Waterdichtheid
  Controleer elke twee tot vijf jaar de waterdichtheid van het horloge. Dit waarborgt dat het horloge betrouwbaar blijft tijdens het duiken.

 • Horlogeband
  Als jij een neopreen duikpak of droogpak draagt, zorg dan dat de band van het horloge goed verstelbaar is. Een rubberen of nylon band kan altijd passend gemaakt worden.


Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat het duikhorloge in optimale conditie blijft en jij altijd veilig kunt blijven duiken.

Iconische duikhorloges


Wanneer je duikt, is een betrouwbaar horloge essentieel. Iconische duikhorloges combineren functionaliteit met elegant design.

Hieronder vind je een lijst van enkele van de meest iconische duikhorloges die perfect zijn voor professionele duikers of voor diegenen die gewoon houden van een stijlvol herenhorloge met een rijke geschiedenis.

Populaire Modellen:

 • TUDOR Black Bay: Deze lijn weerspiegelt zestig jaar ervaring en is een eerbetoon aan de eerste waterdichte polshorloges van TUDOR. Niet alleen functioneel onder water, maar ook een tijdloos stuk voor alledaags gebruik.

 • CITIZEN Promaster: Reputatie door duurzaamheid en innovatieve technologieën, Citizen's Promaster-serie is een betrouwbare keuze. Het is robuust genoeg voor de ernstige onderwateravonturier, met ISO6425 certificatie.

 • Seiko Diver's: Seiko heeft diverse horloges ontworpen die de tand des tijds hebben doorstaan. Ze bestaan uit modellen die geschikt zijn voor zowel de beginnende als de professionele duikers. Hun robuuste bouw maakt ze geliefd.

Kenmerken om op te letten:

 • Waterdichtheid: Een goede waterdichtheid is cruciaal. Zoek naar horloges die ten minste 200 meter waterbestendig zijn.
 • Materiaal: Duurzaam materiaal zoals roestvrij staal of titanium is ideaal.
 • Wijzerplaat: Moet goed leesbaar zijn onder water, met een heldere verlichting en duidelijke markeringen.


Kies een horloge dat past bij jouw behoeften, of je nu een professionele duiker bent of een horloge zoekt dat een statement maakt.

Geschiedenis van duikhorloges


Duikhorloges zijn speciaal ontworpen uurwerken die jouw onderwateravonturen bij kunnen houden.

In de jaren 1920 kwamen de eerste waterdichte horloges op de markt, maar jouw moderne duikhorloge heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt.

Rond 1950 werd het duikhorloge echt als een noodzakelijk instrument voor duikers gezien. De introductie van de roterende bezel, die gebruikt wordt om de tijd dat je onder water spendeert bij te houden, was een revolutie.

Jouw duikhorloge heeft tegenwoordig een waterdichtheid van ten minste 100 meter, wat standaard is vanwege internationale normen.

In de decennia erna zagen we hoe duikhorloges steeds duurzamer en beter afleesbaar werden, met belangrijke innovaties zoals de helium-ontsnappingsklep voor diepzeeduikers.

Wist je dat? Het eerste duikhorloge geproduceerd in Japan was van Seiko in 1965.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van deze tijdwaarnemers, van de eerste pioniers tot de geavanceerde technologieën die nu beschikbaar zijn.

Dankzij deze ontwikkelingen kan jij rekenen op een betrouwbaar instrument dat jouw duiksessies nauwgezet registreert en jouw veiligheid onder water helpt waarborgen.

Veelgestelde Vragen


Wat is een duikhorloge?


Een duikhorloge is speciaal ontworpen voor onderwatergebruik. Het helpt je bij het bijhouden van de tijd tijdens het duiken en is waterdicht tot een bepaalde diepte.


Hoe kies ik het juiste duikhorloge?


Bij het kiezen van een duikhorloge moet je letten op de waterdichtheid, duurzaamheid, type uurwerk, en of je een voorkeur heeft voor extra functies zoals een dieptemeter of een timer.

 1. Waterdichtheid: minimaal 100m (10ATM).
 2. Bandmateriaal: rubber of een ander corrosiebestendig materiaal.
 3. Zichtbaarheid: goed leesbaar onder water.


Wat zijn de verschillen tussen een duikhorloge en een duikcomputer?


Een duikhorloge is meestal eenvoudiger en dient als een tijdmeter. Een duikcomputer biedt uitgebreide informatie zoals diepte, duiktijd, en stikstofbelasting. Voor beginners is het raadzaam niet alleen op een duikcomputer te vertrouwen.


Waar kan ik de beste duikhorloges vinden?


Er zijn veel verschillende merken met diverse functies en prijsklassen. Voor een overzicht van de beste modellen kun je je oriënteren op De beste duikhorloges van 2024.


Wat zijn de voornaamste functies van een Seiko duikhorloge?

Een Seiko duikhorige is vaak uitgerust met een draaibare lunette om de duiktijd te meten, lichtgevende wijzers en indexen voor leesbaarheid onder water en een waterdichtheid die geschikt is voor duiken.


Hoe kies ik de beste smartwatch voor duiken?

Bij het kiezen van een smartwatch voor duiken moet je letten op waterdichtheid, duikfuncties zoals dieptemeter en decompressie-timer en de mogelijkheid om gegevens te synchroniseren met je smartphone of pc.


Welke merken bieden duikhorloges voor dames aan?

Merken zoals Omega en Rolex bieden duikhorloges voor dames aan, met dezelfde professionele functies als de herenmodellen, maar dan in een vaak stijlvoller en kleiner formaat.


Wat onderscheidt een Suunto duikhorloge van andere merken?

Een Suunto duikhorloge onderscheidt zich vaak door de geavanceerde duikcomputertechnologie die functionaliteiten biedt zoals digitale kompas, draadloze luchtintegratie en een duidelijk leesbaar scherm.


Zijn er digitale duikhorloges die geschikt zijn voor zowel beginners als professionals?

Ja, er zijn digitale duikhorloges zoals de Cressi Leonardo die eenvoudig te gebruiken zijn voor beginners, terwijl ze ook geavanceerde functionaliteiten hebben die professionals waarderen.


Hoe vergelijk ik betaalbare duikhorloges met de functionaliteit van duurdere modellen?

Bij het vergelijken van betaalbaar met duurder, kijk naar de basisfuncties zoals waterdichtheid en betrouwbaarheid. Duurdere modellen kunnen extra's bieden zoals heliumontsnappingsventielen of geavanceerde duikcomputers.

Duikhorloges

 Onmisbare Uitrusting voor Spannende Onderwater Avonturen

horloges bekijken